Омлет з цибулею-порей

Інгредієнти:
Яйця 4-5 шт
Цибуля-порей велика 1 шт (або 2 малі)
Шафран імеритинський 0.5 ч л
Хмелі-сунелі 0.5 ч л
Кінза сушена або коріандр мелений 0.5 ч л
Сіль
Масло вершкове (для смаження) 50 г

Цибулю-порей добре вимити, особливо під листками. Старі підсушені листки викинути. Темно-зелені тверді відрізати і залишити до овочевого бульйону. 

Білу і світло-зенелу частину пори порізати кільцями 1-2 мм. 

На розігріту сковороду - масло, викласти пору, роздрібнюючи пальцями кільця.

Смажити, помішуючи, на малому вогні під кришкою. Додати спеції, крім солі, перемішати. Хвилин шість.

Яйця збовтати, посолити.

Додати до пори, накрити кришкою і смажити на малому вогні до готовності хвилин шість.

Важливо! Пора ніжна і швидко горить, але тоді не смачно. Тому важливо, щоб на першому етапі вона не настільки підсмажилася, як втушилася і трохи змешилася в об'ємі. 

В потім доходила до готовності вже у гарячому яйці (теж є ризики згоріти, тому маленький вогонь).

Не перевертати.

За бажанням, в кінці посипати дрібно порізаною зеленню кінзи. 

Сьогоднішній варіант - із сушеною зеленню кінзи, а не коріандром. Не посипала свіжою кінзою, бо не мала. Такий варіант достатньо ароматний, пряний, насичений і збадьорюючий. Часто не поїси, бо дуже насичений смак, але при тому ніжний і навіть ледь солодкавий.

Смакує як на сніданок, так і на вечерю після якогось супчику.

Підписуйтесь на мій канал в Telegram і будьте в курсі нових рецептів та кухонних порад 😉

Оригінал рецепту:
https://youtu.be/ulPnCioJMi0

Коментарі

Популярні публікації