Омлет з цибулею-порей
Інгредієнти:
Яйця 4-5 шт
Цибуля-порей велика 1 шт (або 2 малі)
Шафран імеритинський 0.5 ч л
Хмелі-сунелі 0.5 ч л
Кінза сушена або коріандр мелений 0.5 ч л
Сіль
Масло вершкове (для смаження) 50 г
Цибулю-порей добре вимити, особливо під листками. Старі підсушені листки викинути. Темно-зелені тверді відрізати і залишити до овочевого бульйону.
Білу і світло-зенелу частину пори порізати кільцями 1-2 мм.
На розігріту сковороду - масло, викласти пору, роздрібнюючи пальцями кільця.
Смажити, помішуючи, на малому вогні під кришкою. Додати спеції, крім солі, перемішати. Хвилин шість.
Яйця збовтати, посолити.
Додати до пори, накрити кришкою і смажити на малому вогні до готовності хвилин шість.
Важливо! Пора ніжна і швидко горить, але тоді не смачно. Тому важливо, щоб на першому етапі вона не настільки підсмажилася, як втушилася і трохи змешилася в об'ємі.
В потім доходила до готовності вже у гарячому яйці (теж є ризики згоріти, тому маленький вогонь).
Не перевертати.
За бажанням, в кінці посипати дрібно порізаною зеленню кінзи.
Сьогоднішній варіант - із сушеною зеленню кінзи, а не коріандром. Не посипала свіжою кінзою, бо не мала. Такий варіант достатньо ароматний, пряний, насичений і збадьорюючий. Часто не поїси, бо дуже насичений смак, але при тому ніжний і навіть ледь солодкавий.
Смакує як на сніданок, так і на вечерю після якогось супчику.
Підписуйтесь на мій канал в Telegram і будьте в курсі нових рецептів та кухонних порад 😉
Оригінал рецепту:
https://youtu.be/ulPnCioJMi0
Коментарі
Дописати коментар