Стручкова квасоля по-празьки + котлетки "Божественні"
Інгредієнти:
На квасолю:
Стручкова квасоля зелена морожена або свіжа
Пармезан
Вершки жирні 15-20 (тут- 30% - був залишок)
Оливкова олія
Часник
Сіль
На котлетки:
Фарш свинина або свинина-телятина
Яйце
Домашні сухарі або хліб
Молоко
Сіль
Перець чорний мелений
Цибуля
Петрушка
Кінза (за наявності, тут не було)
Морожену квасолю залила кип'ятком, відварила 8 хв від моменту закипання без солі. Злила в друшлаг.
(Можна в мультиварці 15 хв. А якщо свіжа, то у воді 5-7 хв).
На холодну сковорідку налила чуть оливкової олії, всипала дрібно нарізаний часник, на малому вогні "підняла аромат", всипала зціджену квасолю, чуть підігріла то все, влила вершки, трохи посолила. Не дуже солила, бо потім буде ще посипатись пармезаном, а він солений.
Подача пармезану окремо - кожен посипає собі в тарілці.
На котлети змішала всі інгредієнти. Фарш має бути досить вогким за рахунок молока. Посмажити на олії.
До котлет можна подати ще аджику, якщо хочеться гостроти відчуттів. Мені було смачно без аджики, бо тоді відчувалась ніжність квасольки з пряністю пармезану.
Для травлення добре подати з червоним сухим вином.
P.S. по-празьки, бо таку квасольку вперше скуштувала з подругою у Львівському ресторані "Прага". Спробувала відтворити і ось :)
Коментарі
Дописати коментар