Швидкий хліб

Борошно пшеничне 500 г
Вода 450 г
Сухі дріжджі 10 г
Сіль 10 г
Цукор 10 г

Воду підігріти до 30-40°. Має бути тепла, але не гаряча, щоб дріжджі забродили. 

До води додати дріжджі, сіль, цукор, помішати. Додати борошно, добре вимішати ложкою. Поставити в тепле місце, накривши рушником на 45 хв, або в духовку на режим "Rising" (40°) на 45 хв, не накриваючи.

Підготувати деко для випікання, встеливши його пергаментом.

Посипати стіл або широку дошку борошном, викласти тісто, посипати його теж борошном. 

Тісто м'яке і розлазиться, тому його швиденько підгортаємо зі всіх сторін, складаючи конвертмком певну кількість разів.

Тоді швидким рухом перекласти тісто у деко з пернаментом і залишити на столі підходити ще 15 хв.

Накрити якоюсь об'ємною кришкою (без пластмксових чи ґумових деталей) і поставити випікати у вже гарячу духовку 30 хв при 250°. Тоді зняти кришку і пекти ще 10 хв при 200°.

Викласти на дошку і дозволити хлібу хоч трошки охолонути, перш ніж його спожерти.

Підписуйтесь на мій канал в Telegram і будьте в курсі нових рецептів та кухонних порад 😉

Джерело рецепту: підліток, що приготував смачнющий хліб з тік-току https://vm.tiktok.com/ZMFvQAGYR/

Коментарі

Популярні публікації