Буряковий суп-пюре

Інгредієнти:
Буряк 500 г
Картопля 400г
Сметана 3 ст л
Часник 2 зубчики
Сіль
Перець чорний мелений
Кріп зелень
Стебло селери 1 шт (опційно)
Олія оливкова рафінована

Буряк попередньо відварити цілий у шкірці і охолодити. 

Буряк і картоплю почистити, порізати кубиками і відкласти в сторону.

1 зубчик часнику дрібно посікти, викласти в олію в холодну кастрюлю з товстим дном і прогріти до моменту, коли часник почне трошки шкварчати.

Швидко всипати картоплю, вимішати, посмажити хвинику, помішуючи.

Додати буряк і ще трохи посмажити.

Додати 1 л води, посолити, поперчити, довести до кипіння і варити 15 хв.

Зняти з вогню, зблендерити, додати сметану, порізаний кріп і дрібеенько порізане стебло селери, видавити часникодавкою другий зубчик часнику.

Закип'ятити. Якщо є потреба, додати 0.5 ч л крохмалю, щоб трохи загустити. Довести сіль і перець за смаком.

Готово.

На смак нічого аж такого особливого - як швидкий борщ в іншій консистенції)) Але цікаво.

Підписуйтесь на мій канал в Telegram і будьте в курсі нових рецептів та кухонних порад 😉

Джерело рецепту: TikTok автор: recepti_dariko

Коментарі

Популярні публікації