Буряковий суп-пюре
Буряк 500 г
Картопля 400г
Сметана 3 ст л
Часник 2 зубчики
Сіль
Перець чорний мелений
Кріп зелень
Стебло селери 1 шт (опційно)
Олія оливкова рафінована
Буряк попередньо відварити цілий у шкірці і охолодити.
Буряк і картоплю почистити, порізати кубиками і відкласти в сторону.
1 зубчик часнику дрібно посікти, викласти в олію в холодну кастрюлю з товстим дном і прогріти до моменту, коли часник почне трошки шкварчати.
Швидко всипати картоплю, вимішати, посмажити хвинику, помішуючи.
Додати буряк і ще трохи посмажити.
Додати 1 л води, посолити, поперчити, довести до кипіння і варити 15 хв.
Зняти з вогню, зблендерити, додати сметану, порізаний кріп і дрібеенько порізане стебло селери, видавити часникодавкою другий зубчик часнику.
Закип'ятити. Якщо є потреба, додати 0.5 ч л крохмалю, щоб трохи загустити. Довести сіль і перець за смаком.
Готово.
На смак нічого аж такого особливого - як швидкий борщ в іншій консистенції)) Але цікаво.
Підписуйтесь на мій канал в Telegram і будьте в курсі нових рецептів та кухонних порад 😉
Джерело рецепту: TikTok автор: recepti_dariko
Коментарі
Дописати коментар