Піца


Борошно 300 г
Дріжджі сухі 8-10 г
Вода 180 мл
Цукор 1/2 ч л
Сіль 1 ч л
Оливкова олія 2.5 ст л

Начинка яка завгодно, але туи були:
Домашній томатний сік 400 мл
Сулугуні 
Пармезан
Шинка
Ковбаса
Кукурудза
Болгарський перець

Змішати всі сухі інгредієнти, додати теплу воду (~38°), олію, вимішати, поки тісто не перестане липнути до рук.

Поставити накритим в тепле місце на 40-45 хв. Тісто має підрости в 2-3 рази.

Бритванку змастити звичайною олією і присипати борошном.

Тісто розкласти так, щоб були достатні бортики.

Влила на низ томатний сік, тоді сулугуні тертий на грубій терці (3/4), шинка, ковбаска, тонкнько нарізаний на слайсері болгарський перець і кукурудза. Зверху посипала 1/4 сулугуні. Бортики змастила томатним соком, а потім ще оливковою олією. Щоб були не сухі і зі смаком. Вийшло добре.

Пекла при 250° 10 хв. на найбільш нижній поличці в духовці, щоб тісто спеклося, а начинка не згоріла. Бо на середній тісто не випікається, а начинка пересихає...

Потім посипати ще пармезаном і поставити на середню поличку на 5 хв на супергриль.

З остраху перед великою братванкою зробила подвійне тісто. Було непогано, але наступного разу варто спробувати тонше, як в рецепті.

Щоб було здоровійше, подавай з легкою овочевою зупкою-пюре на аператив (моркв'яна /бататна /з зеленого горошку / цвітної капусти...) і легким салатом зі свіжих овочів.Джерело рецепта тіста на піцу : https://klopotenko.com/yak-prigotyvaty-tisto-dlya-pitstsy/

Коментарі

Популярні публікації