Бісквітний фруктовий пиріг
Бісквіте тісто, але "пів-кластчної-порції", щоб на 1 недільний день на 2 осіб:
2 яйця, півсклянки цукру, півсклянки муки, розпушувач для тіста, дрібка солі, кориця; яблука, грушки, сливки; пудра цукрова.
Малу квадратну чорну братванку застелила пергаментом. Нічим не посипала і не змащувала.
Яблука, грушки почистила від шкірки і зернят, сливи - від кісточок. Нарізала кубиками. Фруктів було багато. Посипала корицею і мукою (щоб увібрала сік).
Білки з сіллю збити віничком (ручним або блендерним) до "стоячої" пінки, поступово додати цукор, жовтки, муку попередньо змішану з розпушувачем.
Коли тісто однорідне, додати до тіста попередньо нарізані фрукти і ложкою вимішати.
Викласти готову суміш на противень, вирівняти ложкою, запікати в духовці 30-35 хв. при 180°.
Вийняти (накрити тарілкою, перевернути, зняти пергамент, накрити іншою тарілкою, перевернути) і посипати пудрою.
Дочекатися, поки вистигне до холодного або теплуватого. Найліпше смакує з молоком :)
Коментарі
Дописати коментар