Паста з лисичками
Інгредієнти:
Макарони твердих сортів пшениці 500 г
Олія оливкова нерафінована
Лисички 1 л
Цибуля
Часник
Вершки
Оливкова олія рафінована
Сіль
Крохмаль кукурудзяний або картопляний
Лимон цедра
Петрушка
Пармезан
На холодну сковорідку влити рафіновану олію, всипати посічений часник. Поставити на вогонь.
Поки часник розігрівається і віддає аромат, порізати і всипати цибулю.
Важливий момент: часник має почати шкварчати, але не встигнути пожовтіти, бо швидко горить.
Легко підсмажити цибулю з часником, всипати помиті і порізані лисички.
Після того, як випарується волога, ще трохи посмажити, але щоб не горіли. Посолити.
Додати вершки, тушкувати на невеликому вогні до готовності. В кінці трохи загустити крохмалем (всипати пару щіпок).
Варені макарони змастити нерафінованою оливковою олією.
Окремо натерти на дрібній терці цедру лимона і дрібно нарізати зелену петрушку. Потім це все на дошці разом ще дрібніше посікти, щоб змішався аромат.
У глибшу порційну тарілку викласти макарони, зверху лисичковий соус, тоді цедру з петрушкою, а тоді це все рясно посипати тертим пармезаном.
Амм! Бон апеті!
Коментарі
Дописати коментар