Паста з лисичками


Інгредієнти:

Макарони твердих сортів пшениці 500 г
Олія оливкова нерафінована

Лисички 1 л
Цибуля 
Часник
Вершки
Оливкова олія рафінована
Сіль 
Крохмаль кукурудзяний або картопляний

Лимон цедра
Петрушка

Пармезан

На холодну сковорідку влити рафіновану олію, всипати посічений часник. Поставити на вогонь. 

Поки часник розігрівається і віддає аромат, порізати і всипати цибулю. 

Важливий момент: часник має почати шкварчати, але не встигнути пожовтіти, бо швидко горить.

Легко підсмажити цибулю з часником, всипати помиті і порізані лисички. 

Після того, як випарується волога, ще трохи посмажити, але щоб не горіли. Посолити.

Додати вершки, тушкувати на невеликому вогні до готовності. В кінці трохи загустити крохмалем (всипати пару щіпок).

Варені макарони змастити нерафінованою оливковою олією.

Окремо натерти на дрібній терці цедру лимона і дрібно нарізати зелену петрушку. Потім це все на дошці разом ще дрібніше посікти, щоб змішався аромат.

У глибшу порційну тарілку викласти макарони, зверху лисичковий соус, тоді цедру з петрушкою, а тоді це все рясно посипати тертим пармезаном.

Амм! Бон апеті!

Коментарі

Популярні публікації