Швидкий хліб із морквою і льоном
Недавно мала пекти хліб і пригадала, що колись в "Живому хлібі" був дуууже смачний моркв'яний. Його свіжим от бралося і їлося з маслом без нічого. Така то лакомка була.
З того, що пригадалося крім моркви, там були зернятка льону.
Тож, вирішила експериментнути і до вже відомого рецепту додати пару штучок.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне 450 г
Борошно пшеничне цільнозернове 50 г
Вода 450 г
Сухі дріжджі 10 г
Сіль 10 г
Цукор 10 г
Льон 1 ст л
Моква 1 шт (невеличка)
Моркву почистити і потерти на середній терці. Відставити в сторону.
Воду підігріти до 30-40°. Має бути тепла, але не гаряча, щоб дріжджі забродили.
До води додати дріжджі, сіль, цукор, помішати. Додати борошно, добре вимішати ложкою. Додати льон, моркву і знову вимішати. Поставити в тепле місце, накривши рушником на 45 хв, або в духовку на режим "Rising" (40°) на 45 хв, не накриваючи.
Підготувати деко для випікання, встеливши його пергаментом.
Посипати стіл або широку дошку борошном, викласти тісто, посипати його теж борошном.
Тісто м'яке і розлазиться, тому його швиденько підгортаємо зі всіх сторін, складаючи конвертмком певну кількість разів.
Тоді швидким рухом перекласти тісто у деко з пернаментом і залишити на столі підходити ще 15 хв.
Накрити якоюсь об'ємною кришкою (без пластмксових чи ґумових деталей) і поставити випікати у вже гарячу духовку 30 хв при 250°. Тоді зняти кришку і пекти ще 10 хв при 200°.
Викласти на дошку і дозволити хлібу хоч трошки охолонути, перш ніж його спожерти.
Підписуйтесь на мій канал в Telegram і будьте в курсі нових рецептів та кухонних порад 😉
Джерело рецепту: https://vm.tiktok.com/ZMFvQAGYR/
Коментарі
Дописати коментар