Підсмажені помідори

Якщо холодного дощового дня хочеться до яєшні якогось овоча, а вони всі в холодильнику і зимні. Такі зимні, що зимно навіть думати про них, не те що їсти, приготуйте ці помідори.

На сковорідку хлюпніть трохи рафінованої олії (можна оливкової). Помідори розріжте половинками. Викладіть на гарячу сковорідку спершу шкірками вниз, розрізами наверх і підсоліть. 

Коли низ "прихопиться", переверніть розрізами вниз і підсмажте, поки вони теж "прихопляться".

Бажано робити це на великому вогні, щоб не розтушити помідор, а прихопити та прогріти, а серединка при тому лишилася майже сирою.

Викласти на тарілку розрізами догори, поперчити свіжозмеленим чорним перцем. 

Бон апетіт!

P.S. Цього разу помідори були на сніданок до яєшні на шкварках, тому хотілося чорно перцю.

Проте, у якомусь іншому контексті може бути доречно підсмажити їх на розмариновій олії.

Або на оливковій з додаванням гілочок чебрецю. В такому випадку чебрець треба покласти у холодну олію на ще холодній сковорідці і повільно розігріти на невеликому вогні. У такий спосіб трави найкраще віддають свій аромат олії.

А в ще іншому контексті буде доречно підсмажити на рафінованій соняшниковій олії, а при подачі на тарілці полити тонееенькою цівочкою густого солодко-кислого гранатового соусу "нашараб". Або змастити кулінарним силіконовим пензликом, якщо соус виявиться загустим. Гранат дуже вдало підкреслює і підсилює помідоровий смак.

Ось цей соус:
Підписуйтесь на мій канал в Telegram і будьте в курсі нових рецептів та кухонних порад 😉

Коментарі

Популярні публікації