Французький суп із сочевиці з сосисками

Інгредієнти:
Червона сочевиця 280 г
Цибуля-порей 115 г
Селери корінь 115 г
Морква 115 г
Цибуля 1 шт
Гвоздика 2 шт
Лавровий лист
Чорний мелений перець
Сіль
Вершкове масло 2 ст. л
Борошно 2 ст. л
Сосиски страсбурські 4 шт. 

Насипати сочевицю в каструлю і залити 3 л води. Поки закипає, нарізати дрібними кубиками селеру, моркву, цибулю-порей і ріпчасту цибулю, додати в суп. Додати спеції. Варити одну годину, іноді знімаючи піну.

Наприкінці приготування нарізати сосиски товстими шматками, обсмажити в 1 ст. л масла і додати до сочевиці.

Розтопити 1 ст. л масла, змішати її з борошном, трохи обсмажити. Зняти з вогню, додавати по трошки юшки з супу, вимішати до консистенції однорідної густої сметани. Додати в суп, вимішати, закип'ятити, можна вимикати.

Цього разу готувала вперше, в холодильнику була остання звичайна сосиска, тому знаю, що з однією сосискою точно смачно. Чи не буде суп перенасичений з чотирьома не знаю.

Також, наступного разу варто спробувати з дрібно порізаним і підсмаженим одним курячим філе замість сосисок.


Джерело рецепту: Мірей Гільяно "Чому француженки не гладшають".

Коментарі

Популярні публікації