Швидкий маково-горіхово-яблучний пляцок
Інгредієнти:
Яйця 2 шт.
Цукор 1/2 ст.
Борошно 1/2 ст.
Сіль дрібка
Порошок до печива на кінчик ножа
Мак 90 г
Горіхи 70 г
Яблука 3 шт.
У блендері максимально дрібно посікти горіхи.
Яблука почистити, розрізати на четвертинки, а четвертинки порізати ще на шість кубиків.
Білки відділити від жовтків.
До білків додати дрібку солі, збити міксером до густої піни. Продовжуючи збивати, поступово додати цукор, потім жовтки, потім борошно з порошком до печива. Збити до однорідної консистенції.
Додати мак і подрібнені горіхи, вимішати ложкою.
Чашу мультиварки змастити олією і обтрусити мукою (або просто вистелити пергаментом).
Викласти і рівномірно розприділити тісто, зверху викласти кубики яблук.
Випікати в мультиварці на режимі "Випічка" 45 хв.
Якщо в бритванці в духовці - 45 хв. при 180°.
Зверніть увагу: в рецепті немає кориці. Так краще відчувається маково-горіховий смак і аромат, а яблука є чудовою прикрасою.
Коментарі
Дописати коментар