Швидкий маково-горіхово-яблучний пляцок


Інгредієнти:
Яйця 2 шт.
Цукор 1/2 ст.
Борошно 1/2 ст.
Сіль дрібка
Порошок до печива на кінчик ножа
Мак 90 г
Горіхи 70 г
Яблука 3 шт.

У блендері максимально дрібно посікти горіхи.

Яблука почистити, розрізати на четвертинки, а четвертинки порізати ще на шість кубиків.

Білки відділити від жовтків. 

До білків додати дрібку солі, збити міксером до густої піни. Продовжуючи збивати, поступово додати цукор, потім жовтки, потім борошно з порошком до печива. Збити до однорідної консистенції.

Додати мак і подрібнені горіхи, вимішати ложкою. 

Чашу мультиварки змастити олією і обтрусити мукою (або просто вистелити пергаментом). 

Викласти і рівномірно розприділити тісто, зверху викласти кубики яблук.


Випікати в мультиварці на режимі "Випічка" 45 хв.

Якщо в бритванці в духовці - 45 хв. при 180°.

Зверніть увагу: в рецепті немає кориці. Так краще відчувається маково-горіховий смак і аромат, а яблука є чудовою прикрасою.

Коментарі

Популярні публікації