Роли з рисом або майже-суші
За прикладом пані Стефи, яка в рецепті Риж з баранином і айвою. Ніби плов, або щось на зразок написала: "Я НЕ НАВАЖУСЯ НАЗИВАТИ ЦЕ ПЛОВОМ, БО МЕНЕ ЗАКИДАЮТЬ КАПЦЯМИ ЗА НЕ-TRUE. АЛЕ ЦЕ СМАЧНО ТА ЦІЛКОМ МАЄ ПРАВО НА ІСНУВАННЯ І СПОЖИВАННЯ", я не можу дозволити собі назвати оце сушами. Але це швидко, просто, смачно і теж має право на існування.
Отож, були в мене залишки вареного рису жасмин, залишки слабосоленого лосося, вершкового сиру і півавокадинки.
Тож дістала з закутків ще норі, мірін, сухий васабі, маринований імбир, соєвий соус та й замутила швидкий обід.
До рису додала півстолової ложки міріну і ретельно вимішала.
На фото внизу видно грубу випадкову помилку: на норі намастила спочатку сир, а треба було норі, тоді рис, а тоді вже сир і начинка. В результата норі надто розмочився і було трохи не те, але все одно їстівне.
Перед загортанням отой верхній край норі, на якому нема рису, варто трохи змастити водою, щоб рол "склеївся". Кажуть, суші-шефи склеюють окремими рисинками. Я ще так не вмію.
Взяла 2 ч л васабі, розмішала з 2 ч л води, сформувала кульку.
По суті, з одного листа норі виходить якраз порція шість шматків.
Цього разу зробила подвійну порцію з двох листків.
Інгредієнти:
Рис жасмин*
Мірін
Норі
Сир вершковий
Авокадо
Лосось
Васабі
Маринований імбир
Соєвий соус
*Рис жасмин, бо він достатньо клейкий, щоби сформувалися роли, а також має отой солодкавий відтінок смаку. З басматі так би не вийшло .

Коментарі
Дописати коментар