Радість їжі
Ось їм я пляцок. Простий пляцок з базового тіста, персика і сиру.
І знаєте що? Мені радісно.
Бо зараз березень. Бо після череди сонячних теплих днів сьогодні сіро, мокро, цяпає. Але оте "цяпає" таке гарне і атмосферне. Особливо, коли до ранкової кави під оранжево-жовто-червоним рушничком зачаївся спечений звечора пляцок)
І ось я в ліжку, під теплою ковдрочкою, з книжкою на колінах, п'ю свою ранкову каву і маленькими шматочками ласую пляцок, запиваючи гіркою кавою з вершками.
Радість цього пляцка і в тому, що там іноді трапляється скибочка персика. В березні! Бо влітку заморозила кульочок персиків.
І от я чую смак того персика, чую його ніжний літній теплий аромат і наче повертаюся в те літо)..
Пригадую, як нарізала персики, який густий їх аромат був того літнього дня на моїй кухні. Пригадую, як розкладала їх одним шаром на моєму улюбленому пластиковому сіро-сріблястому підносі і заморожувала.
Потім перевіряла, чи вони вже "схопилися", дерев'яною лопаткою відковирювала ті, що примерзли і скидала в кульочок. І так піднос за підносом...
Кульочок іноді струшувала, перевіряючи, чи скибочки не позлипалися між собою.
То був один кульочок персиків, а радує навіть зараз, у березні. Це наче теплий поцілунок літа в щоку. Приємно)..
А ще тут є подив. Бо пляцок нерівномірний. Десь смак тіста, десь - персика, а десь трапляється багаааато сиру і майже без тіста. І ніколи не знаєш, який буде наступний. Але точно знаєш, що в будь-якому випадку буде смачно.
Таке розмаїття навіть в межах однієї страви точно не дає змоги нудьгувати.
Адже нудьга - одна з бід нашого часу...
Багато всього, а контакту ні з чим. Їжа дає змогу зупитинити хоч на мить, законтачитись із відчуттями і почуттями, а потім можна бігти далі. Але в цю мить відбулося щось живе, щось справжнє. Воно лишиться, осівши приємним теплом десь у грудях, руках, ногах, може, яснах, на весь день, а може й довше.
Ласуватиму далі).. Гарного всім дня, незважаючи на погоду. Створіть свою атмосферу на сьогодні 😉
Ось вам рецепт, якщо що. Його можна приготувати і без персиків, буде теж смачно:

Коментарі
Дописати коментар