Салат листяний з буряком і бринзою
(На 2 ос.)
Буряк середній 1 шт
Бринза коров'яча 50 г
Мікс салатів 60 г
Яблуко 1/2
Горіхи грецькі
Для заправки:
Олія сняшникова нерафінована 3 ст л
Оцет бальзамічний 1 ч л
Гірчиця діжонська 1/2 ч л
Сіль
Перець чорний мелений
Для маринування буряка:
Олія оливкова 2 ст л
Оцет винний або яблучний 1 ст л
Мед 1 ч л
Буряк попередньо відварити у шкірці і охолодити. Порізати плястерками 3-4 мм.
Змішати оливкову олію, оцет і мед. Плястерки буряка обмакати в суміші, поскладати і залишити маринувася на 30-60 хв.
Змішати інгредієнти заправки.
Грецькі горіхи потовкти і практично перетерти в товкачику.
На широку тарелю викласти суміш зелені, бринзу плястерками, буряк. Полити це все заправкою і посипати перетертими горіхами.
Джерело рецепту: спроба відтворити салат із ресторану Атляс (м. Львів, пл. Ринок, 45).
Коментарі
Дописати коментар