Торт маково-сметанковий

На корж:
4 яйця
1 скл цукру
1 скл борошна
Щіпка солі
1 ч л порошку до печива (без гірки)
150-200 г маку

На крем:
2 скл сметани
240 г пудри

Збити білки з щіпкою солі до стійкої піни, поступово додати цукор, жовтки і борошно з порошком до печива.

Випікати в тортівниці (28 см ок) при 180° 30 хв, тоді накрити пергаментом і пекти ще 10 хв при 160°.

Охолодити корж, розрізати на два шари.

Сметану збити з пудрою так, щоб трохи спінилася і загусла. 

Коржі перемастити сметаною (в т ч знизу і зверху). Прикрасити будь-якими сезонними ягодами чи фруктами, що не втрачають вигляд протягом двох днів (зернята гранату/ полуниця / малина/ ожина/ лохина...)

Поставити в холодильник принаймні на 12 год, щоб коржі промокли, а крем - загус.


Коментарі

Популярні публікації