Капустяники по-турецьки
Інгредієнти:
Капуста білокачанна 500 г ( приблизно пів великої капустини)
Вода 4 ст (800 мл)
Цибуля 2 шт
Часник 3 зубчики
Яйця 3 шт
Борошно 4 ст л (60 г)
Сіль 1 ч л
Перець чорний мелений 1/2 ч л
Перець червоний гострий пластівцями 1/2 ч л (або щіпка меленого перцю чилі)
Олія рослинна для смаження
Для соусу:
Йогурт білий (турецький або грецький) 400 мл
Зелень кропу 2 пучки
Огірок 1 шт
Насікти капусту, залити водою (кип'ятком*), варити 10 хв від моменту закипання, злити на друшляку воду.
Ледь підсмажити на олії порізані цибулю і часник (навіть не до золотистості, тільки щоб "схопилися"). Додати до капусти, разом з іншими інгредієнтами, вимішати.
Формувати столовою ложкою пляцочки, як грубі деруни, і смажити з двох боків.
Для соусу змішати йогурт з порізаним кропом і натертим зі шкіркою огірком.
В центр великої тарілки чи дошки поставити глибоку миску із соусом, а навколо викласти капустяники.
Ламати, макати, смакувати, пальчики облизувати 😋
*Заливаємо кип'ятком, тому що так капуста збереже більше смаку.
Це відмінно від того, коли ми варимо, наприклад, овочевий бульйон. Тоді овочі заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Так вони віддають більше смаку у воду, що нам для бульйону і потрібно.
Капустяники по-турецьки гарно поєднуються із:
Джерело рецепту: https://m.youtube.com/watch?v=TA-0GQlkudM
Коментарі
Дописати коментар