Хліб із карамелізованою цибулькою з сумаком
Недавно я вперше робила цибулю з сумаком* до котлет. Але тоді не мала білої цибулі, лише звичайну. Та й нарізала її якось сильно забагато.
Дівати її було нікуди, тому взяла, та й підкарамелізувала на звичайній олії на маленькому вогні, додавши трошки солі і трошки цукру.
Переклала в контейнер "на кудись пригодиться".
І пригодилося) Закортіло тої цибулі з хлібом. Саме було ще кілька шматків домашнього хліба із в'яленими помідорами. То я ту всю цибульку, викладаючи на хліб, і вм'яла. Припускаю, що якби був узвар, то ним було би дуже добре то все запити. Але запила водою і теж нічо 😌.
Також може добре засмакувати як прикуска до будь-якого не надто наваристого овочевого супу.
Чому воно добре? Бо цибуля, а тим паче, карамелізована цибуля - це практично завжди добре. А ця, завдяки сумаку, вийшла ще й з кислинкою. Направду цікавий смак.
*Порізати білу цибулю тонкими півкільцями, посипати сумаком, вимішати. Все)
Саме цей сумак привезений з Туреччини, але як закінчиться, варто пошукати у торговців спеціями на ринку.
Підписуйтесь на мій канал в Telegram і будьте в курсі нових рецептів та кухонних порад 😉
Коментарі
Дописати коментар