Хліб із карамелізованою цибулькою з сумаком


Недавно я вперше робила цибулю з сумаком* до котлет. Але тоді не мала білої цибулі, лише звичайну. Та й нарізала її якось сильно забагато.

Дівати її було нікуди, тому взяла, та й підкарамелізувала на звичайній олії на маленькому вогні, додавши трошки солі і трошки цукру. 

Переклала в контейнер "на кудись пригодиться".

І пригодилося) Закортіло тої цибулі з хлібом. Саме було ще кілька шматків домашнього хліба із в'яленими помідорами. То я ту всю цибульку, викладаючи на хліб, і вм'яла. Припускаю, що якби був узвар, то ним було би дуже добре то все запити. Але запила водою і теж нічо 😌.

Також може добре засмакувати як прикуска до будь-якого не надто наваристого овочевого супу.

Чому воно добре? Бо цибуля, а тим паче, карамелізована цибуля - це практично завжди добре. А ця, завдяки сумаку, вийшла ще й з кислинкою. Направду цікавий смак.

*Порізати білу цибулю тонкими півкільцями, посипати сумаком, вимішати. Все) 


Саме цей сумак привезений з Туреччини, але як закінчиться, варто пошукати у торговців спеціями на ринку.

Підписуйтесь на мій канал в Telegram і будьте в курсі нових рецептів та кухонних порад 😉

Коментарі

Популярні публікації